Palvelumme

Pihanhoito

Puutarhanhoidossa parasta on se, että yleensä sitä on ihan pihalla koko ajan - joko etu- tai takapihalla. Yhdessä oman luottopuutarhurin kanssa homma on helpompaa, huolettomampaa ja hauskempaa.

Hedelmäpuiden oksien leikkaus keväällä käynnistää pihakauden, jota seuraa puutarhan kasvojenkohotus talven jäljiltä. Tulevan kasvukauden suunnitteluun saa asiantuntijalta hyviä ja hyödyllisiä neuvoja. Joskus arjen ja kasvukauden sadon pelastaa puutarhuri, joka hoitaa ammattitaidolla puutarhasi silloin kun oma aika tai voimat eivät siihen riitä. 

Pirjon Puska tarjoaa pihanhoitopalvelua joko yksittäisinä hoitotoimenpiteinä tai säännöllisenä sopimuspalveluna kasvukauden vuosikellon mukaisesti. Pirjo räätälöi mielellään joka pihaan ja elämäntilanteeseen sopivan pihanhoitopaketin.
 

Puutarhasuunnittelu

Parhaat ideat tulevat puskista. Ja kukista. Ja puista. Ammattilaisen avulla piha saa halutunlaisen muodon ja puutarhan kasvipaletista syntyy oman maun mukainen. 

Puutarhan ilmettä, toiminnallisuutta ja kasvillisuutta voi päivittää koko kasvukauden ajan. Maanviljelijöiden sato riippuu usein kevätkylvön onnistumisesta, sen sijaan ahkera puutarhuri saa niittää sitä mitä mitä kylvää vaikka koko kesän ajan. Tyylikkään pihan saa myös ilman päivittäistä puurtamista, sillä tarjolla on myös helppohoitoisia kasveja ja vaivattomuuden varmistamia sommitteluratkaisuja. Tämä on sitä salatiedettä, johon koulutettu puutarhuri on vihkiytynyt. 

Siemen kohti kaunista ja toimivaa pihaa kylvetään huolellisella suunnittelulla. Käytännön työhön ei voi ryhtyä ennen kuin omat toiveet ja tarpeet ovat selvillä. Aina ne eivät ole, ja silloin ammattitaito ja kokemus tulevat avuksi valintojen tekemiseen. 

Pirjon Puska suunnittelee niin täsmätoteutuksia yksittäisille puutarhaelementeille kuin kokonaisvaltaisia pihasuunnitelmia ja koko kasvukauden mittaisia hoito-ohjelmia. Ota yhteyttä niin kääritään yhdessä ulkohaalarin hihat!
 

Konsultointi

Joskus puutarhaa on vaikea nähdä puskilta. Visiota unelmapuutarhasta voi olla hankala lähteä toteuttamaan ilman riittävää tietoa tai osaamista. Tarkoittaapa puutarhanhoito sinulle henkistä hemmottelua tai tekniikkaa vaativaa extreme-lajia, Pirjolta saat uusia ideoita, käytännönläheisiä vinkkejä ja kasvien käsittelyn kikkoja kädestä pitäen. 

Pirjon Puska konsultoi niin yksityishenkilöitä, yrityksiä kuin taloyhtiöitä. Puutarhaa kannattaa hoitaa, sillä se lisää asumisviihtyisyyttää ja nostaa kiinteistön arvoa. Oikeanlaisilla kasvivalinnoilla voit myös varmistaa, että pihasi toimii funktionaalisesti eri vuodenaikoina ja mukautuu vaihteleviin sääilmiöihin. 

Kerrostalopihojen tai parkkipaikkojen hulevesien kuormitusta voi pienentää oikeanlaisella kasvillisuudella. Yhteisöllisessä rivitaloasumisessa hyvinhoidetuilla pihoilla voi viimeistellä julkisivin ja luoda esteettisiä ratkaisuja yksityisyyteen. Kerrostalon parvekkeen saa kukoistamaan kasveilla helposti ja huokeasti.